Închisoare pentru ucigașul cu arbaleta al „regelui cârnaților”

Închisoare pentru ucigașul cu arbaleta al „regelui cârnaților”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un tribunal din Moscova l-a condamnat, luni, la 20 de ani de închisoare pe Aleksandr Mavridi, bărbatul pus sub acuzare pentru uciderea "regelui cârnaților" din Rusia în 2020, detaliile crimei șocând opinia publică rusă la momentul respectiv, relatează Lenta, citată de Hotnews.

Tribunalul a hotărât, de asemenea, ca pedeapsa să fie executată într-o colonie penală cu regim strict. Mavridi a fost găsit vinovat în temeiul articolelor din Codul penal rus privind omorul, deținerea ilegală de arme, răpire, sechestrare, extorcare, evadare din arest și spălare de bani.

Rechizitoriul întocmit de procurori l-a acuzat că, în 2018, a creat un grup infracțional organizat în regiunea Moscovei pentru a sechestra bunurile imobiliare ale unui cunoscut avocat local. Pentru a face acest lucru, avocatul a fost răpit și ținut într-o casă de la țară timp de doi ani. El a fost obligat să semneze o împuternicire pentru ca membrii grupării să poată face tranzacții cu bunurile sale, aceștia însușindu-și astfel trei apartamente și alte active din Moscova, cu o valoare totală de peste 71 de milioane de ruble.

Această schemă a fost descoperită după ce Mavridi a fost arestat în noiembrie 2020, după o crimă care a șocat opinia publică din Rusia. Autoritățile au anunțat la momentul respectiv că omul de afaceri Vladimir Marougov, cunoscut drept "regele cârnaților" datorită firmelor sale producătoare de mezeluri, a fost ucis cu arbaleta în propria saună.

Citit 1896 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2023 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.