Cinci tone de cocaină, capturate în Sicilia

Cinci tone de cocaină, capturate în Sicilia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile italiene au capturat o cantitate-record de 5,3 tone de cocaină care era transferată între nave în largul coastei sudice a Siciliei, a anunțat vineri poliția din Peninsulă, transmite Reuters, citată de Hotnews. Transportul are o valoare estimată la 850 de milioane de euro, echivalentul a 946 de milioane de dolari, iar cinci persoane au fost arestate, a precizat Guardia di Finanza într-un comunicat.

Poliția a urmărit o navă care venea din America de Sud și a acționat miercuri dimineața devreme, când un avion de supraveghere a observat pachete aruncate de pe punte în apele strâmtorii Siciliei pentru a fi colectate de un vas de pescuit. Aceștia au oprit traulerul și au găsit cantități mari de droguri într-un compartiment ascuns de pe navă. Poliția a arestat doi tunisieni, un italian, un albanez și un cetățean francez.

Președintele regiunii Sicilia, Renato Schifani, a apreciat operațiunea ca fiind o lovitură împotriva traficului de droguri. „Drogurile sunt un flagel al societății noastre, alimentat de oameni fără scrupule care semănau moartea prin zdrobirea speranțelor și distrugerea multor familii", a precizat Schifani într-un comunicat.

În aprilie, poliția italiană găsise aproape două tone de cocaină plutind pe mare la est  de Sicilia, despre care se crede că ar fi fost lăsată de o navă de marfă pentru a fi colectată.

Citit 475 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 16:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.