Coran incendiat și în Danemarca

Coran incendiat și în Danemarca
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi protestatari au incendiat luni un exemplar al Coranului în fața Ambasadei Irakului din Copenhaga. Organizatorul demonstrației, parte a unui grup intitulat ”Patrioții danezi”, a călcat în picioare cartea sfântă a Islamului și apoi i-a dat foc într-un recipient de staniol, lângă care a așezat și steagul Irakului, transmite Reuters, citată de digi24.ro. Acțiunea riscă să deterioreze relațiile diplomatice deja fragile dintre cele două state.

Protestele au făcut ravagii în Iran și Irak după ce Danemarca și Suedia au autorizat demonstrații cu arderea Coranului, în conformitate cu normele care protejează libertatea de exprimare. Manifestanții au luat cu asalt Ambasada Suediei la Bagdad şi au dat foc clădirii, iar guvernul irakian l-a expulzat pe ambasadorul suedez. Ulterior, și alte state musulmane au comunicat Suediei nemulțumirea lor față de incidentele cu arderea Coranului.

Liderul religios iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat sâmbătă că persoanele care profanează Coranul ar trebui să fie sancționate cu "cea mai severă pedeapsă".

Alte manifestaţii au avut loc şi în Liban, pe fondul tensiunilor diplomatice cu Stockholm, iar Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite i-au convocat la MAE la rândul lor pe însărcinaţii suedezi cu afaceri în ţările lor. O altă ţară din Golf, Kuweit, a anunţat că lucrează la organizarea unei "întâlniri urgente" a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) şi adoptarea unor "măsuri concrete care să garanteze că astfel de acte nu se vor mai repeta".

Citit 655 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2023 08:39

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de crestinul ortodox
    Marți, 25 Iulie 2023 12:04
    89.39.81.***
    Băăă am uitat să specific.Când se adună armatele de combatanți,Să fie si liderii religiosi și cei politici in fruntea lor.Că ....așa e normal.
    0
    0
  • postat de crestinul ortodox...
    Marți, 25 Iulie 2023 12:01
    89.39.81.***
    Da ....sa se omoare intre ei ?Au voie?Dumnezeu si Allah?Le permite sa se suprime reciproc?Daca da....să li se dea arme si să se omoare.Cei care nu au nimic de impărțit să conviețuiască in liniste si pace.
    0
    0
  • postat de Un gest necugetat, ilogic apropiat propagandei conflictuale rusă
    Marți, 25 Iulie 2023 10:54
    109.166.130.***
    Ar trebui reținuți pentru incitare religioasă violentă în spațiul public, incitare ce convine propagandei ruse și a pune lumea occidentală în conflict cu lumea musulmană.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.