Polițiștii francezi, în greva... concediilor medicale

Polițiștii francezi, în greva... concediilor medicale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma protestelor violente declanşate în iunie de uciderea de către un poliţist francez a unui adolescent care s-a sustras unui control rutier, guvernul de la Paris se confruntă cu mânia poliţiştilor în urma investigaţiilor penale deschise împotriva unor colegi de-ai lor arestaţi pentru provocarea de răni grave sau decese, manifestată printr-un val de concedii medicale, relatează agenţia EFE.

Numărul concediilor medicale în rândul poliţiştilor a crescut atât de mult încât guvernul de la Paris vede în acestea o grevă mascată.

Cererile de concediu medical în rândul agenţilor s-au înmulţit mai ales după ce un tribunal a respins joi eliberarea condiţionată a poliţiştilor arestaţi în urma incidentului de la Marsilia. Potrivit departamentului Bouches du Rhone, în care se află acest oraş, din cei puţin mai mult de trei mii de poliţişti din această zonă, peste o mie nu au mai venit la lucru săptămâna aceasta.

"Nu avem sprijinul justiţiei. Există o nemulţumire profundă în rândurile poliţiei naţionale", a declarat un reprezentant al unuia dintre sindicatele poliţiştilor. Aceștia mai sunt frustraţi şi de uşurinţa cu care judecătorii eliberează delincvenţi care au fost reţinuţi cu mari riscuri şi eforturi ale agenţilor.

Pe parcursul protestelor violente care au avut loc nopţi la rând la sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie au fost răniţi peste 900 de poliţişti. Bilanţul protestelor mai consemnează peste patru mii de persoane reţinute, mii de automobile incendiate, sute de spaţii comerciale şi clădiri publice arse sau jefuite.

Citit 447 ori Ultima modificare Duminică, 06 August 2023 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.