Armata israeliană avansează tot mai mult în Fâșia Gaza

Armata israeliană avansează tot mai mult în Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Război

"IDF şi-a extins pătrunderea terestră în Fâşia Gaza, o face în etape măsurate şi foarte puternice, avansând metodic", a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit căruia "a treia fază" a operaţiunii militare a început.

Armata israeliană a transmis marţi că avioanele sale de luptă au ucis un lider al Hamas, care era responsabil pentru atacurile teroriste din 7 octombrie asupra a două comunităţi, potrivit DPA. Nasim Abu Ajina "a condus masacrul de la 7 octombrie de la kibbutzul Erez şi moshavul Netiv HaAsara", au precizat Forţele de Apărare Israel (IDF) şi Agenţia de Securitate Israeliană (ISA), într-o declaraţie comună postată pe Telegram. "În trecut, Abu Ajina a comandat forţa aeriană a Hamas şi a luat parte la dezvoltarea UAV-urilor şi parapantelor organizaţiei teroriste", se mai arată în declaraţie.

Armata israeliană a mai precizat marţi dimineaţă că a atacat aproximativ 300 de ţinte în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore, "inclusiv posturi ascunse de lansări de rachete antitanc şi de proiectile, precum şi complexe militare din tunelurile subterane aparţinând organizaţiei teroriste Hamas". O serie de membri Hamas au fost ucişi, a spus armata israeliană, în timpul operaţiunilor la sol ale forţelor sale.

Pe de altă parte, Israelul a confirmat moartea unei femei germano-israeliene, Shani Louk, care a fost răpită de Hamas în timp ce participa la un festival de muzică.

Citit 412 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 17:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.