Armata israeliană cere evacuarea oraşului Khan Younis

Armata israeliană cere evacuarea oraşului Khan Younis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Israelul a ordonat miercuri evacuarea unei zone mari din oraşul Khan Younis, cel mai mare din sudul Fâşiei Gaza, unde s-au refugiat numeroşi palestinieni strămutaţi de conflict, potrivit unui raport al ONU, relatează AFP.

Armata israeliană a ordonat "evacuarea imediată" a unei zone "care acoperă circa 20 la sută" din oraşul Khan Younis, relevă acest document publicat de Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare al ONU (OCHA). "Amploarea strămutărilor care rezultă din ordinul de evacuare nu este clară", relevă OCHA. Potrivit organizaţiei, zona adăpostea peste 111.000 de locuitori înainte de începutul ofensivei israeliene şi numără acum circa 141.000 de palestinieni, refugiaţi în 32 de tabere. Armata israeliană a anunţat intensificarea operaţiunilor sale la Khan Younis.

De la începutul conflictului declanşat de atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul Israelului pe 7 octombrie, armata israeliană emite ordine de evacuare pentru civili înainte de a lansa lovituri aeriene în Fâşia Gaza. Ultimul ordin de evacuare a fost publicat împreună cu o hartă, pe reţelele sociale, potrivit OCHA.

Citit 365 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2023 16:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.