Statul Islamic, planuri ”iminente” de atac la Moscova

Statul Islamic, planuri ”iminente” de atac la Moscova
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ambasada SUA din Rusia a avertizat că "extremiştii" au planuri iminente pentru un atac la Moscova, la câteva ore după ce Serviciile ruse de Securitate au anunţat că au dejucat un atac armat la o sinagogă plănuit de o celulă a ramurii afgane a grupării Statul Islamic, a relatat vineri Reuters.

Aceasta a emis avertismentul la câteva ore după ce Serviciul de Securitate Federal rus, principalul succesor al KGB-ului din era sovietică, a anunţat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova a unei celule a grupării sunite Statul Islamic. Este neclar dacă cele două anunţuri sunt legate, precizează Reuters.

FSB a precizat că o celulă a grupării Statul Islamic opera în regiunea rusă Kaluga ca parte a ramurii afgane a organizaţiei, cunoscute şi sub numele ISIS-Khorasan şi care are ca scop declarat instituirea unui califat în Afganistan, Pakistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Uzbekistan şi Iran. 

Când au fost interceptaţi, militanţii au opus rezistenţă forţelor speciale ruse şi au fost "neutralizaţi" după ce s-a tras asupra lor.

Citit 430 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.