Israelul nu renunță la ofensiva terestră împotriva Rafah

Israelul nu renunță la ofensiva terestră împotriva Rafah
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Israelul a întreprins joi noi lovituri aeriene în Fâşia Gaza, unde armata sa este în război împotriva mişcării palestiniene Hamas, în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă cu îngrijorare răspunsul promis de autorităţile israeliene la atacul fără precedent al Iranului din weekendul trecut, transmite AFP.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu îşi menţine proiectul de ofensivă terestră împotriva Rafah, la frontiera cu Egiptul, pe care îl prezintă drept ultimul bastion al Hamas.

Armata israeliană a declarat joi că a lovit zeci de "ţinte" în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore, inclusiv "terorişti, posturi de observaţie şi structuri militare".

În timp ce discuţiile pentru un armistiţiu în Gaza bat pasul pe loc, Qatarul a declarat miercuri că "procedează la o reevaluare globală" a rolului său de mediator de prim-plan. ONU, care se teme de o foamete generalizată în enclava cu 2,4 milioane de locuitori, a lansat miercuri un apel la donaţii de 2,8 miliarde de dolari în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza şi din Cisiordania ocupată.

Armata israeliană a anunţat ulterior intrarea în Gaza a opt camioane care transportau făină din Programul Alimentar Mondial, prin portul israelian Ashdod, o nouă rută pentru a creşte ajutorul pentru Gaza.

În acest context, joi sau vineri ar urma să aibă loc un vot în Consiliul de Securitate al ONU la iniţiativa Algeriei, cu privire la cererea palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline al ONU, au indicat mai mulţi diplomaţi. Iniţiativa pare însă sortită eşecului din cauza opoziţiei Statelor Unite, care au drept de veto.

Citit 188 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 16:23

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro