Grecia va fi exclusă din zona euro şi din UE dacă refuză planul de ajutor

Grecia va fi exclusă din zona euro şi din UE dacă refuză planul de ajutor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grecia va fi exclusă din zona euro, dar şi din Uniunea Europeană, dacă nu acceptă planul decis de statele europene la 27 octombrie pentru a încerca să rezolve criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti.

"Neacceptarea planului înseamnă ieşirea din euro, neacceptarea planului pentru greci înseamnă ieşirea din Europa", a declarat Jean Leonetti pentru postul de radio Europe 1, adăugând că nu doreştre să se întâmple acest lucru.

Ministrul francez a reafirmat că o ieşire a Greciei din euro şi din Uniunea Europeană nu ar trebui să destabilizeze zona euro, "pentru că astăzi, nu doar că le-am spus grecilor să-şi asume responsabilităţile şi că şi le vor asuma, dar în acelaşi timp am prevăzut măsuri de protecţie", a precizat el.

"Dacă Grecia iese din (zona) euro şi din Europa sunt temeri privind un efect de contaminare. Am luat măsuri de protecţie", a continuat ministrul, citând deciziile de recapitalizare a băncilor şi creşterea puterii Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF), decise la 27 octombrie, în cadrul unui summit al zonei euro, la Bruxelles.

"Dacă Grecia ar ieşi din euro şi din Europa, ceea ce nu dorim şi să nu ia această decizie, euro şi Europa vor rămâne stabile", a insistat el.

Premierul grec, Giorgios Papandreou, care anunţase organizarea unui referendum pe tema planului european de ajutor, s-a declarat joi dispus să renunţe la acest proiect, după ce două deputate socialiste au precizat că nu vor acorda vineri votul de încredere Guvernului grec, care ar pierde astfel majoritatea în Parlament, redusă la 150 de voturi din totalul de 300.

Citit 1775 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.