Un asteroid de mărimea unui portavion va trece la mică distanţă de Terra

Un asteroid de mărimea unui portavion va trece la mică distanţă de Terra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un asteroid de mărimea unui portavion va trece, marţi, la mică distanţă de Terra, au anunţat, joi, specialiştii americani de la NASA, care au precizat totodată faptul că nu există riscul unei coliziuni cu planeta noastră.

Potrivit Agenţiei spaţiale americane, acesta va fi cel mai mare asteroid care va trece pe lângă Terra, din 1976 până în prezent.

Asteroidul cu o lungime de 400 de metri, denumit 2005 YU55, se va apropia cel mai mult de planeta noastră, marţi, 8 noiembrie, la ora 23.28 GMT, şi va trece la o distanţă de 324.600 de kilometri de Terra.

Efectele gravitaţionale generate de acest asteroid nu vor fi perceptibile pe Terra, a precizat NASA, referindu-se la maree şi mişcări ale plăcilor tectonice.

Asteroidul 2005 YU55 se află pe o orbită care îl face să treacă la intervale regulate pe lângă Terra, Venus şi Marte. Însă, marţi, el va trece la cea mai mică distanţă de Terra din ultimii 200 de ani.

Următoarea dată când un asteroid atât de mare se va apropia la o distanţă comparabilă de Terra va fi în anul 2028, afirmă NASA.

Citit 2307 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.