Angela Merkel: Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial

Angela Merkel: Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criza datoriilor suverane a aruncat Europa în cea mai dificilă perioadă de după Al Doilea Război Mondial, a declarat, luni, cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a precizat, într-un discurs la o reuniune a propriului partid, că se teme că dacă euro se va prăbuşi întreaga Europă va eşua şi a promis să facă tot posbilul să împiedice o astfel de situaţie. Europa trebuie să-şi creeze noi structuri pentru o integrare mai puternică a statelor membre, a adăugat Merkel.

Cancelarul a încercat să-şi pregătească formaţiunea politică, Uniunea Creştin Democrată, pentru următoarele luni de luptă împotriva crizei şi pentru eforturile de a promova o integrare politică şi fiscală mai puternică a Europei, notează CNBC.

"Aceste evenimente pot fi foarte importante pentru asigurarea de sprijin în interiorul partidului. Am văzut câteva guverne doborâte de criză. Este clar că Merkel trebuie să prezinte susţinătorilor argumente puternice privind actualul curs", a spus Gerd Langguth, cercetător în ştiinţe politice la Universitatea din Bonn şi biograful cancelarului Merkel.

Uniunea Creştin Democrată este partidul fostului cancelar Helmut Kohl, care a condus trecerea Germaniei la euro.

Citit 1758 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.