Recep Tayyip Erdogan îl îndeamnă pe Bashar al-Assad să nu ajungă în situaţia lui Ceauşescu

Recep Tayyip Erdogan îl îndeamnă pe Bashar al-Assad să nu ajungă în situaţia lui Ceauşescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan (FOTO), îl avertizează pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, că, dacă va lupta contra poporului său, riscă să aibă soarta lui Hitler, Mussolini sau Ceauşescu. "Pentru salvarea poporului tău, a ţării şi a regiunii, renunţă imediat la putere!", a declarat premierul în Parlament în faţa grupului parlamentar al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, succesorul unei mişcări islamiste).

Erdogan, care a fost prieten cu şeful statului sirian înainte ca mişcarea de contestare din Siria să fie reprimată în forţă, a anunţat deja că a întrerupt legăturile cu regimul sirian, dar este prima dată când cere oficial plecarea lui al-Assad, devenind astfel al doilea lider regional care face o astfel de declaraţie după regele Abdallah al Iordaniei.

Erdogan l-a criticat pe Assad şi pentru că acesta a declarat că este "foarte" pregătit să lupte şi să moară dacă va trebui să confrunte forţele străine, comparând atitudinea sa cu cea a unor dictatori ca Hitler sau Mussolini. "Lupta până la moarte împotriva propriului popor nu este dovadă de eroism, ci de laşitate. Dacă vrei să vezi pe cineva care a luptat până la moarte împotriva poporului său, vezi Germania nazistă a lui Hitler, cazul lui Mussolini sau România lui Nicolae Ceauşescu", a adăugat Erdogan.

Citit 2118 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.