Australian, condamnat la 500 de lovituri de bici în Arabia Saudită pentru blasfemie

Australian, condamnat la 500 de lovituri de bici în Arabia Saudită pentru blasfemie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un australian în vârstă de 45 de ani a fost condamnat la 500 de lovituri de bici şi un an de închisoare de justiţia din Arabia Saudită, pentru blasfemie, a anunţat miercuri Guvernul australian.

Mansor Almaribe a fost arestat în oraşul Medina la 14 noiembrie, unde se afla pentru pelerinajul musulman anual, hajj. Poliţia l-a acuzat că îi insultă pe însoţitorii profetului Mahomed, a precizat presa australiană.

Potrivit Ministerului australian de Externe, bărbatul a fost condamnat marţi.

"Ambasadorul australian este în contact cu autorităţile saudite după ce un australian în vârstă de 45 de ani a fost condamnat de un tribunal din Arabia Saudită la un an de închisoare şi 500 de lovituri de bici", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Un reprezentant consular a fost prezent în momentul verdictului. Mansor Almaribe, care locuieşte la Shapparton (statul Victoria, în sudul Australiei) risca iniţial doi ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la un an, potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului.

Fiul său cel mare, Jamal, a declarat în cursul săptămânii pentru cotidanul Melbourne Age că tatăl său citea şi se ruga cu un grup de pelerini când a fost abordat de poliţia religioasă, care l-a arestat.

Bărbatul, care are cinci copii, este prea sărac pentru a-şi plăti un avocat, potrivit Melbourne Age. El suferă de diabet şi are probleme cardiace.

"Nu cred că va supravieţui nici măcar în cazul a 50 de lovituri de bici", a adăugat un alt fiu al acestuia, Mohammed, pentru postul de radio ABC.

Citit 1705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.