Marian Lupu şi-a depus dosarul pentru înscrierea în cursa prezidenţială

Marian Lupu şi-a depus dosarul pentru înscrierea în cursa prezidenţială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marian Lupu şi-a depus luni dosarul la comisia specială pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, dar nu personal, ci prin intermediul unui coleg de partid, urmând ca o decizie finală privind înregistrarea lui în cursa prezidenţială să fie adoptată marţi.

Dosarul lui Marian Lupu, cu toate actele necesare, a fost prezentat comisiei luni de către colegul sau de partid, Igor Corman. Chiar dacă deputatul comunist Sergiu Sarbu a avut câteva obiecţii, dosarul a fost acceptat de membrii comisiei.

Marian Lupu a strâns semnături de la majoritatea deputaţilor din cadrul AIE, totuşi alegerea sa la conducerea ţării rămâne incertă.

Anterior, grupul lui Igor Dodon, care are trei voturi, a anunţat că va participa la alegeri însă va vota împotriva candidatului alianţei, în timp ce duminică, premierul Vlad Filat a declarat că are nevoie de garanţii suplimentare ca partidul său (PLDM) să îl voteze pe Marian Lupu.

Deşi încă nu a fost înregistrat, decizia finală urmând să fie luată marţi, când expiră termenul pentru depunerea dosarelor, Lupu a declarat că va fi un preşedinte al tuturor.

Dintre toţi cei care şi-au anunţat până în prezent intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, Marian Lupu este singurul cu şanse reale, el, spre deosebire de ceilalţi, având şi susţinere parlamentară.

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova vor avea loc vineri în Parlament.

Citit 1806 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.