Boeing a câştigat un nou contrct uriaş, de 19 miliarde dolari

Boeing a câştigat un nou contrct uriaş, de 19 miliarde dolari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boeing a câştigat un nou contract uriaş, de 19 miliarde de dolari, urmând să livreze Southwest Airlines 208 de aeronave din seria 737, aceasta fiind cea mai mare comandă fermă obţinută vreodată.

Grupul american a semnat în noiembrie cu operatorul de transporturi aeriene Emirates un contract de 18 miliarde de dolari, atunci cel mai mare din istoria companiei, pentru 50 de avioane 777.

Ulterior, grupul Lion Air, cel mai mare operator privat din Indonezia, a semnat cu Boeing o comandă de 230 de avioane 737, estimată potrivit preţurilor de listă la 21,7 miliarde de dolari.

Contractul cu Southwest, client tradiţional al constructorului american de aeronave, include livrarea a 150 de avioane 737 MAX, caracterizate de o eficienţă energetică mult superioară generaţiilor anterioare datorită unui nou motor.

Noua comandă reflectă cererea tot mai ridicată pentru aeronave care consumă mai puţin, transportatorii aerieni jonglând cu dificultăţile economice din întreaga lume şi cu preţurile volatile ale carburanţilor. Un director al Boeing a comentat, într-o conferinţă, că "a venit Crăciunul devreme".

Analiştii consideră că cei doi mari constructori de aeronave comerciale, Boeing şi Airbus, au avut un an bun în principal datorită dezvoltării de tehnologii de economisire a carburanţilor, situaţie care ar trebui să continue şi în 2012.

Citit 1877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.