O fetiţă româncă în vârstă de patru ani a murit de foame în Belgia

O fetiţă româncă în vârstă de patru ani a murit de foame în Belgia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fetiţă în vârstă de patru ani a murit de foame şi de sete la 8 august, la Schaerbeek, în regiunea Bruxelles, iar părinţii ei români au primit mandate de arestare opt zile mai târziu, pe baza concluziilor raportului autopsiei, a anunţat marţi publicaţia belgiană La Capitale, în ediţia electronică.

"Era piele şi os", a declarat o sursă apropiată anchetei, referindu-se la această fetiţă moartă de inaniţie şi deshidratare, potrivit raportului autopsiei.

Cei care au alertat echipele de salvare au fost chiar părinţii, la 8 august, după ce au constatat că fiica lor este inconştientă. Ea a fost transportată cu salvarea la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic decât să constate decesul. Înspăimântaţi de cât de slabă era fetiţa, responsabilii medicali au avertizat poliţia.

Tinerii părinţi ai copilului, de naţionalitate română au fost ulterior audiaţi. Tatăl, un muncitor în vârstă de 21 de ani, a explicat că nu el era cel care îi dădea să mănânce copilului, iar mama, în vârstă de 22 de ani, a afirmat că o hrănea pe micuţa Rodania dar aceasta vomita aproape tot ce mânca.

Fetiţa era într-o stare de sănătate precară deoarece suferea de o boală ce generează tumori.

"Dar nu era vorba despre tumori canceroase, iar legistul susţine clar că această boală nu este cauza decesului", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, Jean-Marc Meilleur.

Pe baza autopsiei, judecătorul de instrucţie Isabelle Panou a emis mandate de arestare pentru cei doi părinţi joi, acuzându-i de privare voluntară a unui minor de hrană sau îngrijiri, care a determinat moartea nepremeditată a acestuia. Cei doi părinţi riscă până la 15 ani de închisoare.

Cuplul mai are o fetiţă, în vârstă de doi ani, care a fost încredinţată serviciilor de protecţie a copilului.

Citit 2051 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.