Sportivul paralimpic Oscar Pistorius acuzat că şi-a omorât prietena

Sportivul paralimpic Oscar Pistorius acuzat că şi-a omorât prietena
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, poliţia menţionând că au existat anterior dispute familiale raportate de la locuinţa din Pretoria a sportivului, informează AFP, care precizează că este exclusă ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Denise Beukes, a declarat unui post de telviziune că parchetul ar urma să refuze eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic. "Au existat în trecut rapoarte privind dispute familiale care au avut loc la domiciliul acuzatului", a precizat Beukes. "Pot să spun că suspectul a fost inculpat pentru crimă", a menţionat un alt purtător de cuvânt al poliţiei, Katlego Mogale.

Această formulare, notează AFP, exclude ipoteza unui accident, emisă iniţial de presa locală, care a scris că Pistorius şi-a confundat prietena cu un hoţ.

"Nu avem date privind aceste speculaţii. Noi doar am auzit la radio că femeia a fost împuşcată după ce a fost confundată cu un hoţ", a afirmat şi Beukes, potrivit news24.com.

Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 04.00. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Citit 1916 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.