Vlad Filat anunţă că preşedintele Republicii Moldova va desemna joi un premier interimar

Vlad Filat anunţă că preşedintele Republicii Moldova va desemna joi un premier interimar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti va desemna joi un premier interimar, a declarat marţi liderul PLDM Vlad Filat în cadrul unei conferinţe de presă, după ce Curtea Constituţională a decis luni că nominalizarea sa în funcţia de prim-ministru este neconstituţională.

"Am avut o întrevedere cu Timofti astăzi. Am convenit ca joi să fie desemnat un premier interimar. Preşedintele va decide şi va emite decretul", a declarat Filat.

El a calificat decizia Curţii Constituţionale drept "politică", adăugând că aceasta creează un precedent în Republica Moldova.

"Spre regret, în momentul în care am ajuns să anunţăm că am identificat majoritatea parlamentară şi azi dimineaţă trebuia să anunţăm şi votul altor cinci deputaţi, a venit decizia CC, care cred că nu a fost întâmplătoare. Decizia de ieri a CC este una politică şi care creează un precedent pentru Republica Moldova", a declarat el.

Curtea Constituţională din R.Moldova a decis luni că decretul preşedintelui privind nominalizarea lui Vlad Filat în funcţia de premier este neconstituţional deoarece Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, pentru suspiciune de corupţie şi este în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul.

Citit 1414 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.