Român arestat la Vidin pentru trafic de imigranţi clandestini

Român arestat la Vidin pentru trafic de imigranţi clandestini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia bulgară de frontieră de la Vidin a detectat 15 somalezi şi doi afgani ascunşi într-un camion cu numere de înmatriculare din Slovacia, condus de un român în vârstă de 44 de ani, efectuând un transport de marmură din Grecia în Slovacia, relatează site-ul Novinite.com.

Potrivit site-ului, cele două blocuri mari de marmură transportate au fost încărcate în oraşul grec Lamia, iar transportatorul este o companie slovacă. O inspecţie suplimentară cu raze X efectuată luni a relevat cavităţi în marmură, în care se ascundeau 17 imigranţi clandestini, şi anume 15 somalezi - între care şi trei femei - şi doi afgani.

Ascunzătorile erau accesibile prin intermediul unei trape speciale situate în partea din spate a vehiculului. Zece persoane au fost găsite ascunse într-un bloc de marmură, iar şapte în cealaltă.

Procuratura bulgară a fost informată, iar imigranţii clandestini şi şoferul au fost reţinuţi la Direcţia Poliţiei de Frontieră din Vidin. Cei mai mulţi dintre somalezi aveau asupra lor documente prin care le era interzisă pătrunderea pe teritoriul Greciei.

Împotriva românului au fost declanşate proceduri judiciare pentru trafic de imigranţi, potrivit site-ului.

Poliţia bulgară de frontieră a arestat, de asemenea, alte patru persoane, şi anume doi slovaci şi doi greci, suspectaţi de implicare în acest trafic de persoane.

Citit 1741 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.