Presa internaţională relatează despre condamnarea la închisoare a lui George Becali

Presa internaţională relatează despre condamnarea la închisoare a lui George Becali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principalele agenţii de presă străine au relatat luni despre condamnarea la închisoare a deputatului român George Becali, finanţatorul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, precum şi a fostului ministru al Apărării Victor Babiuc, într-un caz de schimb de terenuri datând din anii '90.

Finanţatorul clubului român de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, şi un fost ministru al Apărării, Victor Babiuc, au fost condamnaţi luni la închisoare pentru un schimb ilegal de terenuri, scrie AFP.

Becali a încercat să părăsească România în noaptea de duminică spre luni, dar a fost împiedicat să facă acst lucru de către poliţia de frontieră pe aeroportul din Bucureşti, adaugă agenţia franceză.

Afirmând că a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz de putere, Reuters aminteşte că Becali este doar unul dintre cele câteva nume mari care riscă o condamnare în România, ţară care încearcă să demonstreze că poate combate corupţia la nivel înalt.

Uniunea Europeană, la care România a aderat în 2007, monitorizează sistemul judiciar român şi a cerut în mod repetat acţiuni mai ferme împotriva oficialilor suspectaţi de abuzuri.

Excentricul Becali, fost cioban, care a înfuriat grupurile pentru apărarea drepturilor omului cu opoziţia sa afişată faţă de homosexuali şi drepturile minorităţilor, a câştigat un mandat în Parlament în decembrie şi a devenit membru al Comisiei Juridice, adaugă Reuters. El a demisionat din cadrul alianţei la începutul anului, dar a rămas deputat independent.

Associated Press prezintă într-o ştire scurtă informaţia potrivit căreia finanţatorul clubului de fotbal Steaua, un fost şef al Statului Major şi un fost ministru al Apărării au fost condamnaţi la doi ani de închisoare fiecare pentru abuz de putere şi mită într-un caz de schimb ilegal de terenuri care a avut loc în perioada 1996-1999.

Agenţia belgiană Belga aminteşte că sentinţa pronunţată este definitivă şi adaugă că Steaua Bucureşti, deţinută de Becali, este campioana României în acest sezon.

Agenţia italiană Ansa prezintă, de asemenea, pe scurt informaţii privind condamnarea lui Becali şi motivele care au determinat-o.

Citit 2036 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.