De ce continuă românii să iasă în stradă

De ce continuă românii să iasă în stradă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Presa internaţională alocă, în continuare, spaţii destul de mari în publicaţiile lor pentru protestele din România, iar USA Today explică, chiar, de ce românii continuă să iasă în stradă în fiecare zi.

"Cel mai larg protest de la incidentele violente din 1989 continuă în România. Între timp, Guvernul a retras ordonanţa pentru care oamenii au ieşit în stradă, însă românii se tem că ar putea intra în vigoare printr-o portiţă legislativă", scriu cei de la USA Today.

New York Times a publicat un material în limba română

De la începutul lunii februarie, de când au început manifestaţiile de stradă, zeci de jurnalişti străini au transmis, din Piaţa Victoriei. Totul a culminat cu protestul de pe 5 februarie, când în ţară s-au strâns 600.000 de manifestanţi. Editorialul numit "În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi" aduce în prim plan mărturiile românilor despre propriile experienţe cu corupţia.

Palko Karasz este jurnalistul care a publicat acest material şi care notează că ”România a atras atenţia întregii lumi în ultima săptămână de când sute de mii de oameni au ieşit în stradă, protestând împotriva unei ordonanţe de urgenţă a guvernului percepută ca o frână în lupta împotriva corupţiei”. Editorialul este rezultatul unei campanii lansate de New York Times, numită  "Ai experimentat corupţia din România? Spune-ne povestea", scopul declarat al acestei acţiuni fiind acela de a colecta mărturii din partea românilor despre efectele corupţiei.

Citit 1717 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.