Europenii, mai puţini "sentimentali" când vine vorba de Rusia

Europenii, mai puţini "sentimentali" când vine vorba de Rusia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, susţine că este mai puţin „sentimental” în privinţa Rusiei comparativ cu preşedintele american Donald Trump, transmite DPA.

"Poate că sunt mai puţin optimist când vine vorba de planurile şi intenţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, poate mai puţin sentimental", a declarat Tusk, înaintea summitului G7 de la Taormina, Sicilia.

Tusk a făcut apel "la toţi membrii G7" să reafirme politica de sancţiuni împotriva Rusiei în dosarul ucrainean, în contextul în care administraţia Trump rămâne ambiguă în privinţa acestei chestiuni, potrivit AFP. "De la ultimul nostru summit G7, din Japonia, nu am văzut nimic care să justifice o schimbare a politicii de sancţiuni. Prin urmare, toţi membrii G7 trebuie să reconfirme această politică", a declarat Tusk.

Chestiunea ridicării sancţiunilor a fost evocată cu regularitate. Secretarul de stat american Rex Tillerson a reafirmat în mai multe rânduri că sancţiunile vor fi menţinute atât timp cât acordurile de pace de la Minsk nu vor fi aplicate, însă preşedintele Trump nu a fost atât de clar.

Conflictul din Ucraina a făcut peste 10.000 de morţi, în trei ani.

Citit 1307 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2017 18:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.