Ungaria nu-şi schimbă politica privind imigraţia

Ungaria nu-şi schimbă politica privind imigraţia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiaţi în statele membre ale UE trebuie să fie luată în considerare, dar nu constituie un motiv pentru schimbarea politicii Ungariei în domeniul imigraţiei, susţine premierul ungar Viktor Orban. Declaraţia vine după ce CJUE a respins plângerile formulate Ungaria şi Slovacia pe tema politicii de imigraţie a UE, confirmând dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să preia solicitanţi de azil, conform sistemului de cote.

"Nu voi contribui niciodată la transformarea Ungariei într-o ţară de imigranţi. Am primit din partea alegătorilor ungari autorizaţia de a apăra cultura şi identitatea Ungariei'', a declarat Orban. În opinia sa, trebuie să se evite adoptarea oricărui mecanism permanent care ar înlocui schema de repartizare temporară a solicitanţilor de azil între ţările membre ale UE.

Ungaria şi Slovacia au votat împotriva cotelor obligatorii, la fel ca România şi Cehia, dar au fost puse în minoritate de către alte state membre ale UE.

Citit 1789 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2017 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.