Raid soldat cu peste o sută de morţi şi răniţi

Raid soldat cu peste o sută de morţi şi răniţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel puţin o sută de persoane, printre care numeroşi copii, au fost ucişi şi răniţi luni, 2 aprilie 2018, în bombardamentul întreprins de aviaţia afgană asupra unei şcoli coranice (madrasa) în nord-estul Afganistanului, potrivit bilanţurilor disponibile elaborate de surse spitaliceşti şi de securitate, informează marţi AFP.

A doua zi după acest raid al forţelor aeriene afgane, două surse de securitate au anunţat sub protecţia anonimatului un bilanţ de "59 de morţi, dintre care majoritatea copii, în unele cazuri de 8 ani, şi 17 talibani", precum şi "57 de răniţi".

Raidul a avut lor luni la prânz, în timpul unei ceremonii pentru înmânarea diplomelor de sfârşit de an într-o madrasă din acest district, aflată majoritar sub controlul talibanilor.

Armata şi serviciile de securitate îi acuză pe insurgenţi că au planificat o reuniune a comandanţilor lor în această şcoală religioasă şi au dispus "de jur împrejur numeroşi gardieni pe motociclete". "Ei au tras imediat cu arme uşoare contra elicopterelor armatei", a precizat una dintre aceste surse.

Citit 1522 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 19:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.