De la ”vestele galbene” la partid politic

De la ”vestele galbene” la partid politic

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Jacline Mouraud, una dintre figurile proeminente ale mişcării ''vestelor galbene'', va înfiinţa un partid politic denumit ''Emergenţii'' (Les Emergents), a declarat ea pentru AFP, confirmând astfel o informaţie publicată în cotidianul Le Figaro.

Numele de "Emergenţii" a fost reţinut înainte "să se treacă printr-un vot, când alte nume vor fi în mod cert propuse. Însă trebuie început cu ceva", a continuat ea. La France Info, Jacline Mouraud a declarat că ea nu va fi neapărat lidera partidului. "La fel ca în oricare alt partid, se va vota. Nu-mi pasă dacă voi fi sau nu aleasă, nu aceasta este important, ci faptul de a exista, de a aduna oamenii împotriva violenţei şi pentru respectarea instituţiilor noastre", a explicat ea.

Delimitându-se deja de mişcarea "vestelor galbene", Mouraud a anunţat că va prezenta la sfârşitul lui ianuarie "un partid de bun simţ", "fără etichetă" politică, cu "idei noi şi constructive pentru ţară, în armonie cu mizele schimbării climatice" şi care "să înceteze să alimenteze cultul unei societăţi de consum".

Obiectivul ei sunt alegerile municipale din 2020. Originară din Bretania, în vârstă de 51 de ani, aflată la originea unei înregistrări video devenite virale, postate în 18 octombrie pe Facebook, şi denunţând "vânătoarea şoferilor auto", Jacline Mouraud a primit ameninţări cu moartea după ce a publicat, la începutul lui decembrie, un apel în care se propune "o cale de ieşire pentru guvern", alături de alţi opt membri ai mişcării "vestelor galbene".

Citit 291 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 19:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro