Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui american Donald Trump, a acuzat duminică, într-un interviu la Fox News, că mass-media a încercat să mușamalizeze suspiciunile de corupție la adresa fostului vicepreședinte american Joe Biden și familiei acestuia. Giuliani a amenințat totodată cu dezvăluiri privind afacerile lui Biden "în România".

Catalogându-l pe Biden drept "adoratul" presei, Giuliani a acuzat instituțiile media că nu numai că nu au investigat afacerile fostului vicepreședinte american în țări precum Ucraina, China și România, ci chiar au ignorat în mod intenționat acuzațiile de corupție ce îl vizau pe acesta. "Presa de la Washington a acoperit aceste lucruri în ultimii trei ani", a spus Rudy Giuliani, într-o intervenție la postul Fox News. "Încerc să investighez un enorm scandal de corupție din perioada administrației Obama", a susținut el. După ce moderatorul i-a spus că emisiunea este pe final, Giuliani a insistat că mai are multe dezvăluiri de făcut. "Am toate informațiile. Sunt multe alte lucruri care vor apărea. Încă n-am trecut la România. Stați să vedeți când vom ajunge la România", a avertizat el, fără a mai da detalii.
Afirmațiile avocatului Rudy Giuliani vin în contextul în care președintele american Donald Trump este amenințat de o procedură de punere sub acuzare ("impeachment"), după ce i-a cerut omologului său ucrainean să-l ajute să strângă informații potențial compromițătoare despre rivalul său Joe Biden, bine plasat în cursa pentru câștigarea investiturii democrate și, deci, posibil contracandidat la prezidenţialele de anul viitor.
Mai exact, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au lansat oficial o anchetă parlamentară ce urmăreşte declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui SUA, ca urmare a scandalului provocat la Washington de dezvăluirea discuţiei telefonice din 25 iulie dintre Trump şi Zelenski. Congresmenii americani investighează presupusele încercări ale lui Trump de a face presiuni asupra lui Zelenski, în scopul obţinerii de beneficii politice în cursa electorală pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile de anul viitor. Liderul american i-ar fi cerut omologului său ucrainean în acea convorbire telefonică să ancheteze activitatea fiului rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în 2014 în cadrul companiei ucrainene Burisma, producătoare de gaze naturale. Este pentru prima dată când România este menționată în acest scandal. Pânâ acum, Trump a declarat în repetate rânduri că Joe Biden și fiul său Hunter au "înșelat China și Ucraina". Donald Trump și anturajul său consideră că Hunter Biden a profitat de poziția tatălui său pentru a câștiga sume considerabile.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.