Creştere a cererii mondiale de aur

Creştere a cererii mondiale de aur

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Cererea mondială de aur a crescut până la 1.107,9 tone în trimestrul al treilea al acestui an, un avans de 3 la sută comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat Consiliul mondial al aurului (WGC), în ultimul său raport trimestrial, transmite Reuters.
Potrivit WGC, majorarea investiţiilor în aur din partea fondurilor de tip exchange-traded funds (ETF) a contracarat scăderea achiziţiilor de aur pentru bijuterii, lingouri şi monede, ceea ce a dus la majorarea modestă a cererii de aur în perioada iulie-septembrie 2019. Pe ansamblu, în primele nouă luni ale acestui an, cererea mondială de aur a ajuns la 3.317,5 tone, cel mai ridicat nivel de după 2016. "Creşterea investiţiilor din partea ETF a compensat cererea slabă din altă parte", a subliniat directorul de studii de piaţă de la WGC, Alistair Hewitt.
În mod tradiţional, aurul este considerat o investiţie sigură în perioade de incertitudine, iar înrăutăţirea perspectivelor economiei mondiale a generat interes pentru aur din partea investitorilor financiari.

Citit 1056 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2019 17:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro