Aleksei Navalnîi, mesaj optimist de pe patul de spital

Aleksei Navalnîi, mesaj optimist de pe patul de spital
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a postat marţi pe Instagram o fotografie din spitalul din Berlin, unde este tratat în urma unei presupuse otrăviri în Rusia, luna trecută, relatează Reuters şi AFP. În fotografie, Navalnîi apare stând în pat şi înconjurat de familie, iar mesajul său este că acum poate respira fără asistenţă.

"Bună. Sunt Navalnîi. Îmi este dor de voi", a scris în el în postarea care însoţeşte fotografia distribuită pe Instagram. "Încă nu prea pot să fac nimic, dar ieri (luni - n.r.) am putut să respir singur toată ziua", a subliniat el.

Între timp, şeful serviciului extern de informaţii al Rusiei, Serghei Narîşkin, a spus marţi că Moscova nu are niciun stoc de Noviciok, tipul de agent neurotoxic despre care Germania spune că a fost folosit pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, adăugând că are "întrebări" de adresat Berlinului.

Stocurile "au fost distruse în acord cu protocolul şi reglementările Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice" (OIAC), a spus Narîşkin, citat de agenţiile ruse de presă, precizând că a spune contrariul reprezintă o "dezinformare".

Narîşkin a mai dat asigurări că, "atunci când Aleksei Navalnîi a părăsit teritoriul rus, el nu avea nicio substanţă toxică în corp", adăugând că Rusia are, "în această privinţă, numeroase întrebări pentru partea germană".

Navalnîi, un critic neobosit al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia, pe 20 august, şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Citit 661 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 16:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.