Tensiuni în creştere între Rusia şi Ucraina

Tensiuni în creştere între Rusia şi Ucraina
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Germania şi Franţa, care au un rol de mediator în tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, au lansat un apel la "reţinere" şi "dezescaladare imediată" între cele două ţări, declarându-se "preocupate de numărul tot mai mare de încălcări ale încetării focului", notează AFP.

Reafirmându-şi "sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", diplomaţiile celor două ţări s-au arătat "preocupate de numărul tot mai mare de încălcări ale încetării focului, în contextul în care situaţia din estul Ucrainei s-a stabilizat din iulie 2020", potrivit unui comunicat comun.

Berlinul şi Parisul solicită "părţilor să dea dovadă de reţinere şi să procedeze la o dezescaladare imediată", subliniind că în acelaşi timp urmăresc "cu mare vigilenţă situaţia, în special mişcările forţelor ruse".

În ultimele zile, responsabili ucraineni şi americani şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la sosirea a mii de soldaţi şi echipamente ruseşti la frontiera ruso-ucraineană.

Preşedintele american, Joe Biden, a promis Kievului un sprijin "neclintit" în faţa "agresiunii Rusiei", văzută ca sprijin militar al separatiştilor, în pofida dezminţirilor Moscovei.

Armata rusă a anunţat, de asemenea, vineri, manevre militare destinate să simuleze apărarea împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei.

După un armistiţiu cu o durată record în a doua jumătate a anului 2020 în estul Ucrainei, ciocnirile s-au înmulţit din ianuarie între separatişti şi forţele ucrainene, fiecare parte respingând responsabilitatea pentru acestea.

Citit 838 ori Ultima modificare Duminică, 04 Aprilie 2021 21:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.