Alianță a puterilor autoritare, împotriva democrațiilor

Alianță a puterilor autoritare, împotriva democrațiilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că o "alianţă a puterilor autoritare" acţionează din ce în ce mai strâns împotriva democraţiilor occidentale şi a avertizat că lumea a devenit mai "imprevizibilă", informează EFE.

Într-un interviu acordat postului britanic BBC, difuzat duminică, Stoltenberg a remarcat că Rusia, Iranul, China şi Coreea de Nord sunt din ce în ce mai aliniate şi se susţin reciproc.

El a adăugat că lumea este acum "mult mai periculoasă, mult mai imprevizibilă" şi "mult mai violentă".

"China susţine economia de război a Rusiei, furnizând piese-cheie industriei de apărare şi, în schimb, Moscova îşi ipotechează viitorul Beijingului", a subliniat el. Rusia furnizează tehnologie Iranului şi Coreei de Nord în schimbul muniţiilor şi echipamentelor militare, aşa că NATO trebuie să lucreze cu alte ţări dincolo de geografia sa - cum ar fi Japonia şi Coreea de Sud - pentru "a face faţă acestei alianţe mai solide a puterilor autoritare", a explicat secretarul general al alianţei nord-atlantice.

Şeful NATO s-a referit şi la eforturile sale de a obţine mai multe fonduri pentru războiul din Ucraina. Sprijinul pe termen lung este vital acum şi pentru a reconstrui ţara după conflict, a declarat el.

Citit 213 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2024 16:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.