Unirea Tecuci a venit şi în Galaţi să vă fie alături la bine, dar mai ales la greu

Unirea Tecuci a venit şi în Galaţi să vă fie alături la bine, dar mai ales la greu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ajunsã în cel de-al 136-lea an de existenţă, cea mai veche asociaţie de ajutorare reciprocă din ţară, Unirea Tecuci, a ţinut să marcheze Centenarul Marii Uniri prin deschiderea unui punct de lucru în Galaţi, pentru cei peste 8.000 de membri asociaţi din oras. Punctul de lucru situat pe str.Brăilei nr.165, la blocul A3, ap.16, este deschis de luni până vineri, între orele 8-16.

Cunoscută la nivel naţional, Unirea Tecuci are mai multe domenii de activitate: ajutorare reciprocă în caz de deces, acordare de împrumuturi în sistem CAR, servicii funerare. Unirea Tecuci se implică, de asemenea, în  sprijinirea şi organizarea a numeroase evenimente culturale – editări şi lansări de carte, seri culturale, manifestări sportive şi educaţionale, acţiuni sociale, mitinguri aviatice.

O scurta notă statistică ne arată că asociaţia are peste 75.000 de membri la ajutorare în caz de deces, 10.000 de membri la CAR pentru împrumuturi. Pentru calitatea serviciilor funerare efectuate prin Casa Mortuară din Tecuci, asociaţia a fost primită în anul 2014 în Federaţia Europeană a Serviciilor Funerare (EFFS).

Asociaţia Unirea Tecuci s-a implicat direct în publicarea unor volume cu impact deosebit în comunitatea locală, cum ar fi „Ghidul Turistic al Tecuciului”, volum scris de profesorul Ştefan Andronache, sau „Participarea Tecucenilor la Războiul Pentru Reîntregire”, autor – profesorul Mihail Pohrib, ca să amintim doar două dintre cele peste 25 de apariţii la a căror tipărire Unirea a contribuit.

Asociaţia are în derulare mai multe programe sociale pentru membrii asociaţi, cel mai vechi fiind „Crăciun alături de oameni”, acţiune prin care membrii Consiliului Director au fost la peste 2.500 de familii în perioada sărbătorilor de iarnă. O altă acţiune deosebită, prin care s-a încercat refacerea unor punţi de suflet, a fost anul acesta în luna martie, când membri din Consiliul Director au fost in judeţul Covasna, satul Doboi, într-o comunitate mică de români ortodocşi enclavizaţi de majoritatea maghiară. A fost contribuţia asociaţiei în anul Centenarului, o acţiune de care suntem mândri, pentru că de acea parte din România pare că nu se mai interesează nimeni.

Asociaţia Unirea din Tecuci organizează an de an cupe de table pentru membrii asociaţiei şi, de 5 ani, un concurs de şah devenit între timp open, cu câştigători inclusiv din Galaţi, cu premii de nivel national. Implicarea asociaţiei, care se află în relaţie de parteneriat cu ARPIA Tecuci (Asociaţia Română pentru Promovarea Istoriei Aviaţiei), la sustinerea celor două mitinguri aviatice din 2017 şi 2018 şi la deschiderea Muzeului Aeronauticii Moldovei din Tecuci a dus la realizarea celor mai ample evenimente din Tecuci de după 1989.

De ce s-a dorit venirea în Galaţi? În primul rând, pentru cei aproape 8.000 de membri de la ajutorare în caz de deces şi pentru faptul că mulţi dintre aceştia sunt în vârstă, iar distanţa până la Tecuci devenise o piedică.

„Există experienţa punctului de lucru deschis în Focşani din 2013 şi, bazându-ne pe acest aspect, am considerat că putem oferi soluţii viabile pentru membrii asociaţiei, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Unirea, Cãtãlin Dodu. Având în vedere că putem oferi soluţii de creditare rapide şi moderne, cu dobândă fixă de doar 4% sau 6%, că oferim dobândă reală de 1% la constituirea de fonduri proprii, că, prin intermediul site-ului asocatiei www.unireatecuci.ro, oamenii pot fi la curent în orice moment cu soldul de plată şi se pot înscrie sau lua un împrumut trimiţând actele prin internet, putem spune că suntem o alternativă mai mult decât viabilă nu doar la banci, ci şi la toate celelalte CAR-uri. Există facilităţi acordate tinerilor sub 40 de ani, de tipul posibilităţii de a se împrumuta în limita a de 4 ori fondul constituit. Tot în interiorul CAR-ului aplicăm compensări, retrageri parţiale de fond şi alte forme de plată indirectă, totul în avantajul membrilor asociaţiei”.

„Sperăm ca populaţia Galaţiului să vadă Asociaţia Unirea prin prisma solidităţii conferite de vechime şi a serviciilor oferite, puternic ancorate în actualitate, să vadă mesajul «Alături la bine, dar mai ales la greu» ca o invitaţie de a face parte dintr-o comunitate extinsă la nivel naţional, să nu priveasca asociatia doar ca pe «un alt CAR care se deschide în Galaţi», ci să vadă faptele. Ne aşteptăm ca gălăţenii să vină alături de cei care sunt deja membri şi alături de această comunitate, pentru ca împreună să scriem istoria anilor ce vor urma”, ne-a declarat la final preşedintele asociaţiei Unirea din Tecuci.

Mai multe detalii puteți afla și la nr de  tel.: 0336.115.732.

(P)

Citit 15875 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 11:51