Combinatul Siderurgic Galați sprijină Spitalul Judeţean. Donaţie de 180.000 de lei
Foto: Combinatul Siderurgic Galaţi

Combinatul Siderurgic Galați sprijină Spitalul Judeţean. Donaţie de 180.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Combinatul Siderurgic anunţă derularea cu succes a unui proiect de dotare cu echipamente medicale de ultimă oră pentru secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi.

Proiectul a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale şi energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuţi şi sălile acestei secţii. Au fost instalate nouă „rampe” de distribuire a gazelor medicale şi a energiei, 14 seturi de aspiraţie şi 14 oxigenatoare, precum şi alte dotări de care secţia avea mare nevoie. Valoarea totală a proiectului a fost de circa 180.000 de lei.

Instalarea noilor echipamente şi a utilităţilor s-a desfăşurat într-un timp record, pentru ca acestea să poată fi puse în funcţiune odată cu proiectul de modernizare a secţiei, iar actul medical să se poată relua la timp şi în condiţii mai bune, mărturisesc reprezentanţii Combinatului. "Am înţeles atât necesitatea acestei investiţii, cât şi urgenţa acesteia. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne menţinem angajamentul de a continua să investim în sănătatea gălăţeană”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului.

La rândul său, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, a lăudat noua iniţiativă a Combinatului. “Suntem încântanţi că partenerii noştri din Combinat au decis să se alăture eforturilor noastre de a moderniza Spitalul Judeţean”, a spus Costel Fotea. Spitalul Judeţean Galaţi se află în subordinea CJ Galaţi.

Creştere a calităţii actului medical

"Această lucrare înseamnă creşterea calităţii actului medical pentru copiii care se nasc în maternitatea noastră, dar şi îmbunătăţirea condiţilor de lucru pentru medici şi personalul medical”, a adăugat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Combinatul siderurgic, recent integrat în Grupul Liberty, a anunţat că are în derulare şi alte proiecte de dotare cu echipament medical a acestui spital.

Citit 2945 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2019 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.