PNL este nemulţumit de activitatea primarului

PNL este nemulţumit de activitatea primarului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Partidul Naţional Liberal (PNL) doreşte ca persoanele cu dizabilităţi din oraşul nostru să aibă posibilitatea de a participa pe deplin în societate, prin crearea unor facilitatori care să le asigure autonomia. În conferinţa de presă care a avut loc ieri, 25 septembrie, la sediul formaţiunii politice, Marta Bencze, în calitate de activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, a prezentat motivele necesităţii stringente de a introduce în Galaţi, pe modelul altor oraşe mari, a transportului adaptat persoanelor cu handicap, în regim de taxi. Existenţa a 15.436 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Galaţi, din care 4.398 de persoane au dizabilităţi fizice grave, nu reprezintă pentru autorităţile locale un număr destul de important, pentru care să se asigure un transport în regim de taxi adaptat nevoilor lor.

"Sunt în această situaţie atât eu, cât şi alte patru mii şi ceva de persoane cu dizabilităţi. De un an şi ceva, s-au făcut demersuri în acest sens. Am fost susţinută de consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal, cu această propunere, dar, la ora actuală, persoanele cu dizabilităţi din municipiul Galaţi nu pot să beneficieze de un serviciu adaptat transportului în regim de taxi", a declarat Marta Bencze.

O altă nemulţumire a venit din partea liderului grupului consilierilor locali PNL, Onuţ Valeriu Atanasiu, cu privire la rectificarea bugetară care se află pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consilului Local. Atanasiu a comparat veniturile din august 2019 cu aceeaşi lună din anul precedent şi a subliniat că, în ciuda faptului că s-a contractat un împrumut, acestea au scăzut cu circa 13 milioane de lei.

“Veniturile lunii august, comparativ cu cele ale lunii august a anului trecut, au scăzut cu circa 13 milioane de lei, deşi ne-am împrumutat mai mult, cu aproximativ 20 de milioane de lei. Am plătit rate mai mici şi ne-am îndatorat mai mult pentru 2021. În caz că nu ştiaţi, s-au refinanţat împrumuturile pe care le avea Primăria, iar venituri mai mari au provenit din amenzi, două milioane de lei mai mult, în primele opt luni ale anului, faţă de 2018", a declarat liderul consilierilor locali PNL.

Cea mai mare anomalie consemnată de Onuţ Atanasiu în conferinţa de presă a fost cea a transmiterii de somaţii unor cetăţeni, în cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014-2020”, prin care li se solicita racordarea la reţeaua de apă şi canalizare, în condiţiile în care acolo nu există, de fapt, această reţea. Prin urmare, liderul consilierilor locali PNL i-a transmis primarului municipiului Galaţi un mesaj: “Să-i spunem domnului primar al municipiului Galaţi că în zonele respective nu există canalizare şi că ar fi bine să dăm drumul la proiect, să canalizăm zonele respective, să refacem infrastructura şi să refacem sistemul de iluminat public în zonele respective.”

(P)

Citit 3865 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 21:17