Aproape un milion de doze de vaccin trebuie distruse

Aproape un milion de doze de vaccin trebuie distruse
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunţat că 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca care au expirat vor trebui distruse. În total, România a primit aproape 4,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, dintre care a administrat aproape un milion.

"Dozele expirate sunt, în momentul de față, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se găsesc la direcțiile de sănătate publică. Se finalizează în perioada următoare, din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere", a spus șeful CNCAV.

Oficialul a afirmat că procedura de distrugere a acestor doze va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern. "Avem recepționate 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care aceste 917.000 au ieșit din perioada de valabilitate", a conchis Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Citit 1820 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.