O nouă șansă pentru proiectele de racordare la gaze

O nouă șansă pentru proiectele de racordare la gaze
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În prima parte a lunii martie va fi lansat apelul de proiecte pentru investiţiile de racordare la gaze naturale în cadrul Programului Naţional ''Anghel Saligny'' şi, totodată, 105 proiecte mature pentru care nu au fost fonduri vor fi preluate de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat, luni, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

"Astăzi, în România, conform statisticilor oficiale, 70% din localităţi nu au acces al reţeaua de distribuţie de gaze naturale, astfel încât de aici s-a născut nevoia identificată şi rapidă a investiţiilor în acest domeniu", a declarat Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

"Vom aloca pentru aceste 105 proiecte mature, evaluate în cadrul POIM, neselecţionate pentru finanţare din lipsă de fonduri, un buget de 5,5 miliarde de lei. Vorbim de investiţii la racordarea la sistemele de gaze naturale a 95 de comune, 6 oraşe şi 4 municipii din România, care au îndeplinit punctajul minim şi din punct de vedere tehnico-economic, dar nu au putut fi finanţate din lipsă de fonduri", a explicat ministrul. ”Urmează să punem în transparenţă decizională proiectul de OUG", a mai precizat Cseke Atila.

Citit 1771 ori Ultima modificare Luni, 21 Februarie 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.