Rodii cu pesticide și pizza cu corpuri metalice, retrase din magazine

Rodii cu pesticide și pizza cu corpuri metalice, retrase din magazine
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unifrutti Impex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de rodii de provenienţă Turcia, ca urmare a depăşirii de 100 de ori (!) a valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil), se arată într-un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Produsele au fost comercializate în perioada 3 - 16 februarie 2022 în reţeaua retailerului Penny. Imazalilul poate produce cancer hepatic, cancer de tiroidă, fiind şi un iritant puternic pentru ochi.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) solicită ANSVSA să precizeze dacă a verificat nivelul de pesticide din alte loturi de rodii importate de Unifrutti Impex SRL de la începutul acestui an şi până în prezent şi care este istoricul acestei societăţi comerciale cu privire la loturile de fructe găsite cu pesticide peste limita maxim admisă.

În plus, mai multe lanţuri de hypermarketuri (Kaufland, Mega Image, Cora şi Metro) au anunţat retragerea de la vânzare a produsului Pizza Ristorante Prosciutto 330 g (Dr. Oetker), pentru că acesta prezintă suspiciune că poate conţine corp străin metalic.

Citit 2069 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Februarie 2022 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.