Băsescu, despre dosarul de fals în declaraţii: "Nu mă voi prevala de imunitate parlamentară"

Băsescu, despre dosarul de fals în declaraţii: "Nu mă voi prevala de imunitate parlamentară"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul preşedinte Traian Băsescu, actual europarlamentar, a declarat, luni, despre dosarul deschis la Parchetul General privind declaraţii false în privinţa necolaborării cu Securitatea, că nu se va prevala de imunitate parlamentară şi că, imediat ce va fi chemat la audieri, se va duce. "Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat, mă voi duce", a afirmat Băsescu, confirmând că va merge la audieri, potrivit News.ro.

Fostul preşedinte a mai arătat că în acest moment caută un apartament în care să se mute, după ce RA-APPS a decis că trebuie să elibereze vila de protocol, în urma deciziei instanţei privind colaborarea cu Securitatea. "Caut apartament, asta fac. Nu m-am gândit (la zonă, n.r.), trebuie să-mi şi convină financiar", a spus el.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat, într-o postare, că Parchetul General i-a informat, pe 31 martie, că în dosarul cu numărul 112/P/2020 "se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de fals în declaraţii". Dosarul de la Parchetul General a fost deschis in rem pentru fals în declarații vizându-l pe fostul președinte Traian Băsescu, în urma unei plângeri depuse în iulie 2020 de către Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, pentru declaraţiile false date de Traian Băsescu privind colaborarea sa cu Securitatea.

GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea, dând aceste declarații atunci când a candidat - în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, când a candidat pentru Parlamentul României, și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.