Nimic nou pe „frontul” exproprierilor de pe Centură

Nimic nou pe „frontul” exproprierilor de pe Centură
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 18 mai, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean (CJ) dedicată rezolvării situației exproprierilor de pe varianta ocolitoare ("Centura mică") a municipiului Galați - DJ 251M, cu același deznodământ ca şi precedentele.

Absența consilierilor județeni liberali a împiedicat, pentru a treia oară, adoptarea hotărârilor, în condițiile în care aceștia au decis continuarea protestului. Conform celui mai recent comunicat al PNL Galați, "consilierii liberali nu au fost votați de gălățeni să aprobe proiectele președintelui Fotea, ci să ajute la dezvoltarea unui județ". În continuare, echipa liberală este deranjată de neadoptarea bugetului municipal de la Tecuci, acolo unde nu se poate desfășura o activitate administrativă normală și nu pot fi cofinanțate proiectele europene. În concluzie, "consilierii PNL Galați vor menține protestul până când președintele Fotea va înțelege că trebui să colaboreze activ cu toți, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, pentru toate comunitățile din județul Galați", se mai arată în comunicatul PNL Galați.

La rândul său, președintele CJ, Costel Fotea, aduce din nou în discuție posibilitatea absolut nedorită a pierderii finanțării europene pentru modernizarea DJ 251M. În plus, "pentru că aceste proiecte nu au fost aprobate, nu se pot reloca nici utilitățile și rețelele de pe coridorul de expropriere și nu se poate lărgi drumul la patru benzi între Viaduct și zona blocurilor ANL, precum și între Talcioc și intersecția cu bulevardul George Coșbuc", a adăugat președintele CJ, pe pagina sa de socializare.

Momentan, situația pare a fi desprinsă din teatrul absurdului, iar concluziile rămân, ca de obicei, la latitudinea cititorilor noștri.

Citit 1662 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2022 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.