Ajutoare sociale, deduceri și combaterea speculei - măsuri guvernamentale pentru a doua jumătate a anului

Ajutoare sociale, deduceri și combaterea speculei - măsuri guvernamentale pentru a doua jumătate a anului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat, joi, ministerelor să finalizeze până săptămâna viitoare reglementarea măsurilor din programul "Sprijin pentru România", "aşa cum au fost asumate în coaliţia de guvernare", menţionând că aceste măsuri trebuie să producă efecte începând cu data de 1 iulie.

"Este important să continuăm pachetul nostru de măsuri "Sprijin pentru România". Doresc doar să subliniez că ne apropiem de finalul lunii, pachetul de măsuri vizează implementarea tuturor, începând cu data de 1 iulie", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, premierul a anunţat că Guvernul va aproba ordonanţa de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi a solicitat ministerelor Energiei şi Finanţelor să verifice modul în care s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor. "Aşa cum am solicitat în urmă cu mai bine de o lună şi la şedinţa de guvern trecută, vom aproba ordonanţa de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este o ordonanţă de urgenţă pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în situaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina şi avem datoria să ne protejăm cetăţenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern. Nicolae Ciucă a adăugat că este importantă asigurarea unui cadru "cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă" pentru a putea combate "orice creştere artificială a preţurilor".

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că s-a decis în coaliţia de guvernare să fie alocate trei miliarde de lei pentru deducerile pentru impozitul pe venit, în cazul persoanelor cu venituri mici şi medii. "A fost o şedinţă de coaliţie tehnică şi aplicată, cu mai mulţi invitaţi din administraţia centrală, atât miniştri, cât şi preşedinţi de agenţii, pentru a face agenda de decizii de săptămâna următoare (...) Părerea specialiştilor este de a pune aceste plafoane, pentru că pleci de la suma pe care poţi să o aloci pentru aceste deduceri. S-a convenit să fie alocată suma de trei miliarde de lei şi în funcţie de această sumă urmează ca ANAF şi Ministerul Finanţelor să facă simulări", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului. El a adăugat că încă nu s-a decis care va fi salariul cel mai mare la care se vor aplica aceste deduceri.

Citit 587 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.