Dosarul „Colectiv”. Despăgubiri plătite (și) din fonduri ale Guvernului

Dosarul „Colectiv”. Despăgubiri plătite (și) din fonduri ale Guvernului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Despăgubirile decise de instanță în dosarul "Colectiv" în sarcina ISU București-Ilfov, de aproape 300 de milioane de lei, vor fi achitate din Fondul de Rezervă al Guvernului, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Judecătorii Curții de Apel București au stabilit că familiile victimelor moarte în incendiul de la clubul "Colectiv" trebuie să primească daune morale și materiale de circa 36 de milioane de euro. Despăgubirile au valori între 1.000 de lei și un milion de euro. Acestea trebuie plătite în solidar de Primăria Sectorului 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealu Spirii" București-Ilfov, firmele Colectiv Club SRL, Golden Ideas Fireworks Artists SRL, patronii Colectiv - Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, pe 26 mai, că a întreprins demersurile pentru accesarea Fondului de Rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor, de 64,2 milioane euro, fiind vorba despre "o situație de urgență".

Citit 512 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 17:55

2 comentarii

 • postat de Nelu
  Miercuri, 22 Iunie 2022 15:43
  89.137.224.***
  Eu scriu de mult ,prima dată aici , PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, și PSD-IM vă fu..em , vă furăm și vă batjocorim până vă nenorocim, CORUPEM ȘI HOȚIM, pentru că a trăi viața în alt fel nu știm de proști ce suntem .
  Dumnezei eterni suntem, noi nimic nu pățim, Justiția o jumulim, eventual cu suspendare pușcărim.
  Se încurajează crima, Delicvența.
  Adică Piedone face puțină pușcărie ,despăgubirile sunt plătite de Popor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Sâmbătă, 18 Iunie 2022 05:21
  86.124.201.***
  despagubirile trebuie platite pe persoane fizice. cum adica sa platim din bugetul tarii, din banii contribuabililor ??? e vina noastra ca sa platim greselile altora ??? alta metoda de hotie... se aplica si tva plus impozitare...???
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.