Dosarul „Colectiv”. Despăgubiri plătite (și) din fonduri ale Guvernului

Dosarul „Colectiv”. Despăgubiri plătite (și) din fonduri ale Guvernului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Despăgubirile decise de instanță în dosarul "Colectiv" în sarcina ISU București-Ilfov, de aproape 300 de milioane de lei, vor fi achitate din Fondul de Rezervă al Guvernului, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Judecătorii Curții de Apel București au stabilit că familiile victimelor moarte în incendiul de la clubul "Colectiv" trebuie să primească daune morale și materiale de circa 36 de milioane de euro. Despăgubirile au valori între 1.000 de lei și un milion de euro. Acestea trebuie plătite în solidar de Primăria Sectorului 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealu Spirii" București-Ilfov, firmele Colectiv Club SRL, Golden Ideas Fireworks Artists SRL, patronii Colectiv - Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, pe 26 mai, că a întreprins demersurile pentru accesarea Fondului de Rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor, de 64,2 milioane euro, fiind vorba despre "o situație de urgență".

Citit 699 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.