Acord de colaborare între Republica Moldova și Parchetul European

Acord de colaborare între Republica Moldova și Parchetul European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un acord de colaborare dintre Parchetul European şi Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost semnat miercuri la Chişinău în cursul întrevederii între procurorul general interimar moldovean, Dumitru Robu, şi şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi, care întreprinde în aceste zile o vizită de lucru în Republica Moldova, informează Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Laura Codruţa Kövesi şi Dumitru Robu au evocat ''evoluţiile înregistrate în procesul de investigare a cazurilor de corupţie, inclusiv cele de corupţie la nivel înalt şi perspectivele de colaborare a Procuraturii Generale a Republicii Moldova cu Parchetul European, prin realizarea schimbului de informaţii şi experienţă, dar şi cooperare operaţională la investigarea cazurilor ce ţin de competenţa instituţiilor''.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a menţionat că priorităţile Procuraturii sunt investigarea dosarelor de corupţie, a celor de delapidare a patrimoniului statului, dar şi urmărirea bunurilor delapidate.

La rândul său, Laura Codruţa Kövesi a asigurat că Parchetul european, în limitele competenţei sale, va sprijini activitatea Procuraturii Republicii Moldova.

Citit 579 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.