Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați definitiv în dosarul șantajării jurnalistei Emilia Șercan

Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați definitiv în dosarul șantajării jurnalistei Emilia Șercan
Emilia Şercan a primit mesaje de ameninţare ca să renunţe la investigaţiile jurnalistice
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică Mihail Marcoci au fost condamnați definitiv joi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzaţi că l-au determinat pe un poliţist de la Academie să-i trimită mesaje de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan. Judecătorii instanței supreme au înlăturat însă dispoziția Curții de Apel București prin care Acadamia de Poliție era obligată, în solidar cu cei doi, la plata de 80.000 de lei daune morale jurnalistei.

În mai 2021, cei doi foști șefi ai Academiei de Poliţie au fost condamnați de Curtea de Apel București la câte 3 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj. De asemenea, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Emilia Şercan, stabilind ca aceasta să primească 80.000 de lei daune morale.

Decizia Curții de Apel București a fost contestată, iar joi instanța supremă a decis menținerea deciziei de condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul celor doi foști șefi ai Academiei de Poliție.

În decembrie 2019, DNA i-a trimis în judecată pe Adrian Iacob, la data faptei chestor de poliţie şi rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", şi Petrică Mihail Marcoci, la data faptei comisar şef de poliţie şi prorector al Academiei, fiecare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la şantaj. Procurorii anticorupţie notează că, la sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie 2019, Adrian Iacob şi Petrică Mihail Marcoci l-au determinat pe Gheorghe Adrian Bărbulescu, subinspector în cadrul Academiei de Poliţie, să transmită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care vizau suspiciunile de plagiat din cadrul Academiei, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

Citit 1885 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.