Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Cum își motivează decizia instanța din Grecia

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Cum își motivează decizia instanța din Grecia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu - condamnat definitiv, în 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară - nu va fi extrădat în România, a decis joi Curtea de Apel din Atena. După ce a fost prins, Oprescu a fost dus în arest și eliberat pe cauțiune, în 31 mai.

Curtea de Apel din Atena a respins cererea României de extrădare a lui Sorin Oprescu, aflat în libertate după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

Magistrații eleni au luat această decizie considerând că Sorin Oprescu nu ar beneficia de condiții decente în închisorile din România, dacă ar fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă, potrivit Antena 3. Prin urmare, Sorin Oprescu rămâne în Grecia pe perioadă nedeterminată.

Printre cei care au dat declarații în fața instanei din Grecia s-a aflat și medicul Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, care a susținut că Oprescu ar fi în pericol de moarte dacă ar fi adus în România.

Citit 1679 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.