Dispute între bugetari! Guvernul a retras ordonanța privind majorările salariale

Dispute între bugetari! Guvernul a retras ordonanța privind majorările salariale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul retrage ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat. Actul normativ prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau acest beneficiu.

Această ordonanță de urgență trebuia să îndeplinească o promisiune făcută de Coaliție, în sensul de a majora salariile tuturor bugetarilor care nu se află în prezent pe grila din 2022 prevăzută de lege, adică la nivelul maxim salarial prevăzut de legea salarizării. Urmau să primească o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării.

Însă, în același act normativ erau prevăzute și o serie de sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene. În acest context, cei care nu beneficiau de astfel de sporuri în prevederile din ordonanță au cerut și ei beneficii similare, dar nu s-au găsit bani la buget.

Consiliul Economic și Social a spus că se crea discriminare între angajații la stat prin această ordonanță.

Totodată, liderii Coaliției au fost deranjați de disputa dintre bugetarii cu beneficii și cei fără, așa că au decis să retragă ordonanța momentan, să o modifice, urmând ca ea să prevadă în final doar majorarea pentru toți bugetarii, adică un sfert până la grila din 2022.

Această promisiune trebuia să se fi îndeplinit deja de la 1 iulie, dar procedura a fost întârziată pentru că, în momentul în care a fost votată de Parlament, aleșii au decis să includă și parlamentarii, și primarii printre beneficiarii de majorări, așa că legea a fost atacată la Curtea Constituțională, unde este blocată și în momentul de față.

Citit 2147 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 16:10

1 comentariu

 • postat de Dax
  Miercuri, 17 August 2022 22:07
  89.39.81.***
  Astia ce fac mai exact de merita majorari ? Parca au adormit brusc dupa inceputul razboiului. Nu declaratii de presa importante, nu noutati in ceea ce priveste starea jalnica in care se afla tara, nu viziune pentru viitorii ani in ceea ce priveste cresterea nivelului de trai... Care e faza ? Ce e cu " tacerea asta a mieilor " ? Sa incepem sa strigam cum facea nea Nicu' de la balcon: " Alo ! Alo ! " Sunteti patetici ! Daca tot furati ca-n codru' , macar faceti ceva si in tara.. Am sa rad copios ( de necaz ) cand voi vedea caderea asta a civilizatiei si toti se vor vaita pe muzica lu' Salam, " Se stieeee !! " .
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.