Băiat de 16 ani dintr-o familie destrămată, arestat pentru tentativă de crimă

Băiat de 16 ani dintr-o familie destrămată, arestat pentru tentativă de crimă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un conflict spontan și stupid l-a adus pe un băiat din Galați în ipostaza de a da mult prea timpuriu socoteală pentru una dintre cel mai grave fapte pe care le poate comite un om. Adolescentul nu a fost în stare să se stăpânească într-un moment de furie și, pentru a tranșa un conflict, a dat puternic cu cuțitul într-un alt tânăr, punându-i acestuia viața în pericol. Totul s-a întâmplat pe stradă, la adăpostul întunericului.

Mihai are 16 ani și de câteva zile este obligat să stea în casă, în arest la domiciliu, după ce a fost reținut pentru că a fost la un pas să-l omoare pe un tânăr pe care l-a întâlnit pe stradă. Adolescentul a scăpat deocamdată cu arest la domiciliu, pentru că este minor, iar circumstanțele care par să îl fi adus în această ipostază au excedat cu mult, până la un punct, capacitatea lui de a decide.

Provenit dintr-o familie destrămată, crescut când de tată, când de mamă și de concubinul acesteia, băiatul a devenit un rebel, obișnuit să nu asculte de nimeni și să nu se conformeze niciunei reguli. Mai mult, încă din clasa a șaptea, a renunțat și la școală.

Maturizat prematur, în sens negativ, trăia de trei luni alături de tatăl său, după ce concubinul mamei a murit. Părintele nu l-a putut însă ține în frâu, aveau să consemneze procurorii pe masa cărora a ajuns isprava pe care adolescentul a comis-o zilele trecute. Astfel, lipsa autorității și-a pus amprenta asupra tânărului Mihai, iar când acesta a ajuns să se înfrunte pe stradă cu un necunoscut care i-a opus rezistență, nu a stat la discuții.

S-a întâmplat în noaptea de 14 spre 15 septembrie, în zona Trecere Bac, loc unde drumurile lui Mihai s-au intersectat cu cele ale lui Claudiu, cu care s-a luat la ceartă din te miri ce. Acesta din urmă l-ar fi apucat de gulerul hainei pe tânărul Mihai, iar acesta, pentru a-l pune la punct și pentru a "da bine" în ochii prietenilor care îl însoțeau, a scos un cuțit pe care îl avea în buzunar și cu care l-a înjunghiat în spate.

Claudiu a ajuns la spital, în stare gravă, medicii apreciind că va avea nevoie de circa o lună și jumătate ca să se facă bine. "Persoana vătămată prezenta o plagă înțepat-tăiată penetrantă cu interesarea plămânului și hemopneumotorax. Leziunile traumatice, care au pus în pericol viața persoanei, necesită, pentru vindecare, circa 40-45 de zile de îngrijiri medicale", au apreciat medicii legiști.

Mihai a fost reținut la scurt timp de poliție și dus în fața unui procuror, care a decis să trebuie pus sub acuzare pentru tentativă de omor. "La data de 16 septembrie, inculpatul minor a fost prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. Instanța de judecată a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu", a subliniat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Potrivit sursei citate, decizia instanței de a-l trimite acasă pe inculpat a fost contestată deja de Parchet, urmând ca un complet al Curții de Apel să decidă dacă adolescentul va fi trimis după gratii pentru că a făcut vărsare de sânge în plină stradă.

Dacă va fi găsit vinovat în urma procesului, Mihai riscă cel puțin cinci ani de închisoare.

Citit 3120 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.