Guvernul trebuie să stabilizeze prețul lemnului pentru încălzire

Guvernul trebuie să stabilizeze prețul lemnului pentru încălzire
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Piaţa liberă poate să ducă preţul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub şi tocmai de aceea este nevoie de intervenţie din partea Guvernului, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferință de specialitate, citat de Agerpres.

Acesta a făcut referire la proiectul de act normativ ce are ca scop plafonarea preţului la lemn. "Orice intervenţie în piaţă este una artificială, pentru că piaţa liberă creează preţul. Piaţa liberă poate să ducă preţul inclusiv la 800 de lei pe metru cub. Tocmai de aceea este nevoie de intervenţie din partea Guvernului. Încă o dată, orice intervenţie în piaţa liberă este una artificială. Este adevărat faptul că preţurile sunt diferite în funcţie de zonă sau regiune. Se va alege un preţ care este suficient de mare sau de mic şi se stabileşte un preţ echilibrat pentru instituţii publice, pentru creşe, şcoli şi pentru cetăţeni. Pentru un sprijin trebuie să se adreseze Ministerului Dezvoltării şi Guvernului. Ministerul Mediului nu are buget pentru a susţine autorităţile locale care susţin şcolile şi creşele", a susţinut Tanczos.

În data de 15 septembrie, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunţat că s-a demarat procedura de elaborare a unui proiect de act normativ care are ca scop plafonarea preţului la lemn şi al produselor din lemn utilizate pentru încălzire timp de șase luni.

"Pădurea nu poate deveni o grădină botanică, iar în toată Europa aceasta va trebui să asigure, dincolo de sechestrarea de carbon sau de protejarea speciilor şi a habitatelor, resursa necesară pentru industrie şi pentru energie", a mai spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Citit 617 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2022 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.