Podul peste Dunăre, cinci ani gratuit pentru șoferi

Podul peste Dunăre, cinci ani gratuit pentru șoferi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Podul peste Dunăre, care va face legătura între zona Galați - Brăila cu județul Tulcea, va fi gratuit pentru șoferi în primii cinci ani de la deschidere, conform contractului de finanțare, a declarat luni, la Isaccea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, relatează Economedia. "Eu știu că primii cinci ani este gratis. Este conform procedurilor, fiind vorba despre o finanțare europeană", a declarat ministrul.

Taxa pentru pod este prevăzută în acordul de mediu din 2016, document pe care l-a consultat Economedia. "Două soluţii alternative sunt propuse pentru staţia de taxare: prima este pentru taxare manuală care constă în construirea unei zone de taxare cu cabine aferente, iar a doua constă într-o staţie de taxare automată, care nu necesită nicio modificare a carosabilului, prin instalarea unui portal de detectare", se arată în acordul de mediu pentru podul care costă aproape 500 de milioane de euro, fonduri europene.

Podul peste Dunăre ar urma, potrivit ultimelor grafice de lucrări, să fie gata în cursul lunii decembrie 2022, iar cei 23 de kilometri ai drumurilor de legătură în cursul anului 2023.

Citit 6558 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.