Nouă seri cu haz şi spectacole „pe sprânceană”, la Dramatic. Festivalul Naţional de Comedie, la a 33-a ediţie

Nouă seri cu haz şi spectacole „pe sprânceană”, la Dramatic. Festivalul Naţional de Comedie, la a 33-a ediţie
În foto, scenă din musicalul "Familia Addams"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gongul pentru deschiderea celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Național de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, va bate sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19,00. Programul evenimentului include nouă spectacole de teatru prezentate de tot atâtea teatre din România și șase conferințe, workshopuri, ateliere de teatru și lansări de carte susținute de mari personalități.

Festivalul va fi deschis sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19,00, de teatrul-gazdă, cu spectacolul "O repetiţie moldovenească", de Costache Caragiali, în regia lui Cristian Ban.

Pe 9 octombrie, va urca pe scena festivalului trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, care va prezenta spectacolul "Doi morţi vii", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija. Pe 10 octombrie, iubitorii de teatru vor putea viziona spectacolul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, "Viţelul de aur", după Ilf și Petrov, în regia lui Radu Iacoban.

Pe 11 octombrie, va veni rândul Companiei „Liviu Rebreanu” de la Teatrul Național din Târgu Mureș să urce pe scena festivalului cu spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr", de Victor Ion Popa, cu o regie semnată de Nicu Mihoc.

Pe 12 octombrie, Teatrul de Stat Constanța va prezenta comedia "Goi puşcă", de Simon Beaufoy, după filmul „Full Monty”, în regia lui Vlad Cristache.

Pe 13 octombrie, trupa Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava va prezenta spectacolul "Pisici 2", de Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu, simpaticii băieţi de la Fără Zahăr, continuarea spectacolului "Pisici", care a încântat publicul de la Galați în ediţia din 2019 a festivalului.

Pe 14 octombrie, Teatrul ”Bulandra” din București va oferi o reprezentație a spectacolului "Cină pentru prieteni", de Donald Margulies, regia aparţinându-i lui Cristi Juncu.

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va prezenta pe 15 octombrie spectacolul "O noapte furtunoasă", de I. L. Caragiale, în regia Sânzianei Stoican.

Festivalul Național de Comedie se va încheia pe 16 octombrie, seara de gală fiindu-i rezervată Teatrului "Excelsior" din București, care va prezenta în afara concursului musicalul "Familia Addams", libret: Marshall Brickman și Rick Elice, muzica: Andrew Lippa. Regia, coregrafia și costumele: Răzvan Mazilu.

„Veche de când lumea, comedia are darul vieţii. Simţul umorului ne-a ajutat să trecem prin comunism, revoluţie, democraţie originală, pandemie... Hazul de necaz, specific naţiei, s-a dovedit formă de supravieţuire şi putere de a o lua mereu de la capăt. Cu bucurie şi speranţă, reluăm Festivalul Naţional de Comedie, ajuns la o ediţie rotundă: 33. Teatrele din ţară ni se vor alătura la această sărbătoare a unui festival viu şi plin de viaţă”, a declarat selecționerul Maria Zărnescu, invitând publicul la râs, voie bună şi teatru.

Din juriul festivalului fac parte Mihai Brezeanu, Tania Popa și Radu Nica. Aceştia vor stabili cui vor fi atribuite următoarele premii: Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Cea mai bună Regie, Premiul pentru Cea mai bună scenografie, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar și Premiul publicului.

Citit 2410 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.