Aglomerația de Crăciun a „stricat" aerul din Centru

Aglomerația de Crăciun a „stricat" aerul din Centru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform rezultatelor publicate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Galați, în Ajunul Crăciunului și de Crăciun, în centru s-a înregistrat cea mai proastă calitate a aerului din tot orașul. Astfel, stația de măsurare din Centru a înregistrat indicele de calitate "rău" în ambele zile menționate, poluantul particule în suspensie (fracția PM10) depășind valoarea-limită zilnică pentru protecția sănătății umane, de 50 µg/mc. Doar două niveluri sunt superioare indicelui de calitate "rău": "foarte rău" și "extrem de rău".

De asemenea, stația de măsurare de la Metro a înregistrat indicele "moderat" în ziua de Crăciun și "acceptabil" în Ajunul Crăciunului.

La celelalte două stații de măsurare din oraș (în Micro 19 și în Micro 20) și la cea din municipiul Tecuci, aerul a fost "bun".

Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, aerul a fost "bun" în Micro 19, în Micro 20 și la Tecuci și "acceptabil" în Centru și la Metro.

Rezultatele măsurătorilor din zilele de sfârșit de an nu au fost încă făcute publice de APM Galați.

Citit 1348 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:50

2 comentarii

 • postat de Amarastean di Fartanesti
  Marți, 03 Ianuarie 2023 17:33
  89.137.226.***
  Pai ce nu stiti cauza poluarii, sau o faceti pe prostul?!!!

  Au mancat marlanii de si-au umplut burdihaele cu tot fel de carnatarii si fripturi, gratare si molane, dupa care se batea pe un loc la Wc, voma, dureri de cap, ca si-au dat drumul pe unde i-a prins pandeliile, strada, sub garduri, prin curtile oamenilor, si e normal ca totul a fost preluat in atmosfera....

  Si acum, iaca ne miram ca de ce pute, auzi cica poluare, care ma, ce va sclifositi cu termeni care nu sunt de nasul vostru??!!!

  Si inca mai este de trecut pana duminica, acum marlanii se dreg cu zeama de varza si sa vedeti ce pute iar dupa varza murata nedigerata, constipata!

  Urgentele la spital au fost pline de constipati si afumati, ca de aceea galatiul nu prea are doctori la asemenea nehaliti!

  Asa sa explicati cauza poluarii, ca la cocserie este inchis, otelarii si furnale nexam, marlanii au dato cu dansuri a la bulan, ca asa petrec ei sfarsit de an.
  7
  7
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 03 Ianuarie 2023 13:56
  5.13.138.***
  Sigur din cauza bucatelor traditionale gatite de gospodinele care mai sunt in Galati.
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.