Comisia Europeană vrea şoferi de 17 ani

Comisia Europeană vrea şoferi de 17 ani
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Una dintre cele mai discutate propuneri din ultima vreme este dobândirea permisului auto la vârsta de 17 ani, cu amendamentul că tânărul va trebui să fie însoțit de un adult atunci când conduce înainte de a împlini 18 ani.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a confirmat că propunerea aparţine Comisiei Europene.

Concret, adolescenții vor putea susține examenul pentru obţinerea permisului auto începând de la 17 ani, dar nu vor putea conduce singuri până la majorat. Se consideră că, în acest fel, ei vor dobândi experiență de conducere, sub supravegherea unui adult, în primul lor an de şofat.

Am solicitat și părerea a doi instructori auto despre această propunere.

"Nu văd nimic rău în asta, sunt adolescenți care încep să obțină permisul încă de la 16 ani, pentru motocicletă și mașini cu capacitate cilindrică redusă. Un lucru bun este faptul că vor fi supravegheați de un adult, putând acumula mult mai multă experiență pentru viitor", ne-a spus Adrian Ghenea.

"Generațiile noi sunt mult mai capabile și învață mult mai ușor. Este un plus de încredere pentru aceștia faptul că pot obține permisul mai repede, mai ales că pe parcursul acelui an de trecere către majorat pot învăța mult mai multe cu o persoană adultă lângă ei", crede Lazăr Enache.

"Cei ce spun că accidentele se produc din cauza persoanelor tinere nu știu ce vorbesc. Sunt puști de 16 ani care dau lecţii unei persoane care are carnet de 5-10 ani, datorită îndemânării pe care o au. Trebuie să ne oprim din judecat aceste aspecte, pentru că nu vârsta contează la producerea unui accident", ne-a declarat un polițist de la brigada Rutieră.

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 07:32

5 comentarii

  • postat de Ryen
    Marți, 04 Aprilie 2023 06:23
    5.13.233.***
    Devin teribilisti la varsta frageda a condusului, apare grandomania la volan , ca ei le stie pe toate, se incurajeaza intre ei daca se mai urca si alti tineri in masina si cel de la volan doreste sa le arate de ce e in stare el sa faca , nu mai dau prioritate gonesc cu viteza , nu mai spun ca o part
    0
    0
  • postat de Larisa
    Luni, 03 Aprilie 2023 17:05
    86.126.104.***
    Parerea mea este ca sunt si parti bune dar si parti rele in a conduce de la 17 ani. O parte buna este ca incepi sa faci cunostinta cu traficul mai devreme si incepi sa ai anumite abilitati in a conduce. Poti sa inveti din timp anumite trucuri , tehnici de a conduce ca cele gasite pe https://www.nu.p
    0
    0
  • postat de cetitor
    Luni, 03 Aprilie 2023 10:13
    85.122.80.***
    Sunt destui copchilași care se cred Ayrton Senna sau Michael Schumacher.
    0
    0
  • postat de cetitor
    Luni, 03 Aprilie 2023 10:08
    85.122.80.***
    Domnul polițist de la Brigada rutieră ar trebui să aducă o statistică a accidentelor auto cu sau făra morți pe categorii de vârstă. Abilitățile de conducător auto pe NFS nu se pot compara pe situația reală. Nu poți da reloded sau restart game după ce ieși din decor, te răstorni sau pierzi cele trei
    0
    0
  • postat de cititor
    Luni, 03 Aprilie 2023 10:06
    79.115.136.***
    Adultul care-l insoteste pe tanar TREBUIE sa fie posesor de permis de conducere, sau poate fi ORICE adult, chiar fara permis????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.